OVER EETACADEMIE

Eetacademie is de plek waar wij, diëtisten Nicole de Haan en Linda Rodenburg, goede en gedegen informatie over gezond eten toegankelijk maken voor zwangere vrouwen en moeders. Je wordt als zwangere gebombardeerd met goede adviezen. En de lijst verboden producten is zo lang als je arm. Verwarrend vinden wij. En ook jammer dat er zo weinig goede, praktische adviezen bestaan voor wat je wél moet eten. Met name als het niet helemaal van een leien dakje loopt. Als er iets aan de hand is met je gezondheid – zoals zwangerschapsdiabetes – dan helpt het om het hoofd koel te houden en aan de slag te gaan met wat veranderingen.

Bij het schrijven van Handboek Zwangerschapsdiabetes kwamen onze voormalige beroepen (communicatie en project management) mooi samen met het schrijven over voeding. We vinden allebei dat gezond verstand leidend is bij een goed eetpatroon. Vers en onbewerkt is over het algemeen goed en verpakt en uit de fabriek in de meeste gevallen wat minder. Maar het hoeft heus niet perfect. En is er iets aan de hand met je gezondheid – zoals zwangerschapsdiabetes – dan helpt het om het hoofd koel te houden en aan de slag te gaan met wat veranderingen.

Er is een overdaad aan informatie over voeding. Niet alles is correct, vaak incompleet en soms ronduit alarmerend streng. Binnen eetacademie geven wij vrouwen de tools om zelf handig te worden met voeding. Als moeder helpt het als je met flair een gezond eetpatroon kunt neerzetten voor jezelf en je familie zonder krampachtig te doen. Wij helpen je daarbij!