HOGE NUCHTERE GLUCOSE

Tijdens de nacht eet en drink je niet. Toch kan de nuchtere glucosewaarde soms hoog uitvallen. Dit is altijd een lastige waarde om te beïnvloeden omdat je geen directe link hebt met voeding. Toch kun je er vaak wel invloed op uitoefenen. Als je een hoge nuchtere glucosewaarde hebt, denk dan eens aan de volgende punten:

  • Wat heb je de vorige avond bij de maaltijd gegeten? Hoeveel koolhydraten en in welke combinatie.
  • Hoe laat heb je voor het laatst gegeten? Het helpt vaak om ‘s avonds nog een tussendoortje te nemen. Kies dan natuurlijk wel verstandig. Een kommetje Griekse yoghurt of een volkoren cracker met beleg bijvoorbeeld. Experimenteer eens met verschillende opties en kijk wat bij jou werkt.
  • Heb je genoeg gedronken? Na de nacht ben je altijd licht uitgedroogd, maar zorg in ieder geval dat je in de avond voldoende vocht neemt. Mocht je ‘s nachts wakker worden, neem dan eens een glas water.
  • Bewegen na de avondmaaltijd wil ook nog wel eens een positief effect hebben op de nuchtere waarde de volgende ochtend.