AANKOMEN

In de zwangerschap kom je aan, dat is logisch. Hoeveel je aankomt ligt voor een deel vast (extra bloed, vruchtwater je kindje, etc) maar daarnaast bouwen de meeste vrouwen ook wat extra vet op. Dat is niet per se verstandig als je al een hoog BMI had voordat je zwanger werd, want dan verhoog je de kans op zwangerschapsdiabetes. Kijk hier wat jouw richtlijn is voor je zwangerschap.

  • Had je voor de zwangerschap een normaal BMI (18.5-25), dan is tussen de 12-16 kilo gezond.
  • Had je voor de zwangerschap overgewicht (BMI 25-30) dan wordt geadviseerd om tussen de 7-11.5 kilo aan te komen.
  • Is er sprake van obesitas (BMI >30) dan is dit advies 5-9 kilo.

Natuurlijk kun je dit zelf in de gaten houden, maar soms is het wel fijn om daar een beetje hulp bij te krijgen van een diëtist. Wij zien vaak in de praktijk dat vrouwen met paar consulten zelf heel goed verder kunnen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀