VAKANTIETIPS

Wat is er heerlijker dan met vakantie gaan? Niets denken wij. Maar het kan best een uitdaging zijn als je op je suikerspiegel moet letten. Je bent uit je dagelijkse structuur, terwijl die nu juist goed voor je is. Je favoriete producten zijn er misschien niet te krijgen. Toch kun je best wat goede gewoontes vasthouden op vakantie.
Tips:
– Houd vast aan drie maaltijden per dag.
– Neem je thuis een tussendoortje, doe dat dan ook op reis.
– Neem gezonde tussendoortjes mee.
– Denk aan volwaardige koolhydraten. In landen waar volkoren brood niet makkelijk te vinden is, kies je zo bruin mogelijk. Of koop volkoren crackers. Peulvruchten en groente en fruit leveren ook veel vezels.
– Let op je combinaties! Koolhydraten combineer je bij voorkeur met eiwitten en vetten. Yoghurt bij je fruit bijvoorbeeld.
– Drink voldoende en kies vooral voor water en ongezoete thee en koffie.